Menu
Your Cart

Returnarea produselor

Retur

Politica de retur

 

        Returnarea produselor achizitionate online

        Potivit legislatiei in vigoare, cumparatorul are dreptul sa notifice în scris PAUN COSTEL PFA ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la intrarea in posesia fizica a produsului sau.

        Singurele costuri ce revin cumparatorului sunt acelea legate de returnarea produselor.

        Returul se face de catre cumparator la adresa specificata de PAUN COSTEL PFA.

        Inainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul informeaza PAUN COSTEL PFA cu privire la decizia sa de retragere din contract.

        Clientului care a notificat PAUN COSTEL PFA  privind intentia de returnare, ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor fi returnate fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat PAUN COSTEL PFA decizia sa de retragere din contract.

        Atentie! Cumparatorul este responsabil in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.

        PAUN COSTEL PFA are dreptul de a decide acceptarea/neacceptarea returului, sau de a opri o suma din valoarea produsului, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea diminuarii valorii realizate de catre reprezentantii nostri.

        În cazul exercitarii dreptului legal de returnare a produsului, rambursarea contravalorii acestuia se va face in cel mult 14 de zile calendaristice de la notificarea de retur.  PAUN COSTEL PFA va amana rambursarea pana la data receptionarii produselor care au facut obiectul vanzarii .

        Atentie! Rambursarea contravalorii se poate face numai prin transfer bancar.

        Sunt exceptate de la dreptul de retragere produsele confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar.

        Aceste dispozitii se aplica conf. O.U.G. 34/2014, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta.

        Aceste dispozitii de mai sus nu se aplica clientilor persoane juridice.

        Clientii pot mentiona in notificare daca doresc rambursarea banilor sau schimbarea produselor.

        In cazul in care clientul a returnat un produs si solicita inlocuirea sa, iar PAUN COSTEL PFA nu dispune de un produs identic pentru inlocuire, aceasta va oferi clientului contravaloarea produsului sau alt produs in cazul in care clientul accepta acest lucru.

        In cazul in care clientul doreste sa returneze un produs dintr-un motiv obiectiv (produsul prezinta defecte de fabricatie etc.) taxa de retur in acest caz va fi zero, iar daca returul se face din alte motive clientul va trebui sa suporte costul returnarii articolelor (acest cost este egal cu cel initial pentru transport si se va retine din suma datorata).

        In cazul solicitariii unui alt produs se va achita diferenta de pret, daca produsul este mai scump. In situatia in care clientul opteaza pentru un produs mai ieftin, diferenta de pret nu se va returna. PAUN COSTEL PFA va trimite produsul solicitat la schimb numai dupa ce clientul a returnat produsul cumparat initial.

        Consumatorul este responsabil doar in ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa-o faca intr-un magazin; de exemplu, consumatorul ar trebui doar sa probeze un articol de imbracaminte, nu sa il poarte.

        Unele produse sunt marcate cu un sigiliu aplicat de producator pe ambalaj. Acest sigiliu nu este prezent in mod obligatoriu, prezenta lui fiind specifica producatorului. Prezenta sigiliului nu este obligatorie pentru a demonstra ca produsul este exact in forma si conditiile in care a fost eliberat de catre producator. Deteriorarea sigiliului nu aduce nici o limitare dreptului de renuntare la contract.

        Produsele sunt inmanate Paun Costel PFA personal sau predate unei persoane autorizate (curier desemnat) fara intarziere nejustificata si in decurs de maxim 14 zile de la anuntarea deciziei de retragere din contract. Consumatorul suporta costurile de returnare. Consumatorul este responsabil doar in ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.


         Puteti solicita returul de produse in urmatoarele cazuri:

             Produsul livrat nu corespunde specificatiilor din site. Puteti solicita returnarea acestuia pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii (in cazul in care produsul nu mai este disponibil).

             Produs nefunctional/deteriorat in primele 48 ore de la receptie. In cazul in care produsul achizitionat a fost livrat nefunctional sau prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit cu un produs functional, in urma notificarii scrise sau prin prezentarea la sediu in termen de 48 de ore de la primirea produsului. Va recomandam ca verificarea/testarea produselor comandate sa se faca in termenul de 48 de ore. Orice reclamatie ulterioara nu se ia in considerare.

             Produs in colet deteriorat. Pentru produsele ale caror colete prezinta deteriorari vizibile la primirea prin curier, va recomandam sa refuzati receptia lor. Pentru dovezi, coletul poate fi fotografiat si se poate intocmi un proces verbal impreuna cu reprezentantul firmei de curierat in care sa fie mentionata starea coletului din momentul livrarii. Riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor va este transferat integral in momentul in care intrati in posesia fizica a produsului. Orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare. In cazul in care se utilizeaza un transportator insarcinat de catre consumator, riscul este transferat in momentul livrarii produselor catre transportator.

             Produse livrate gresit. In cazul in care s-a livrat alt produs decat cel comandat.

             Costurile de retur pentru situatiile prezentate mai sus (nu si in cazul renuntarii la cumparare) cad in sarcina magazinului nostru.

             Solicitarile de retur se notifica pe adresa de mail office@aspirator-unghii.ro sau prin prezentarea la sediul Paun Costel PFA cu produsul respectiv in termen de 48 de ore de la primirea produsului.

             Returnarea produselor la sediul Paun Costel PFA se poate face de luni pana vineri in intervalul 10:00 - 15:00.

       

                    Mentiune

             In toate cazurile de mai sus, cu exceptia celui referitor la defectele in perioada de garantie, produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite, insotite de toate accesoriile si documentele originale. Deteriorarea produselor sau punerea intr-o stare ce face imposibila revanzarea lor duce la refuzarea returului.

             In cazul in care au fost achizitionate mai multe produse de acelasi fel si se doreste returul la toate, comparatorul are obligatia de a se asigura ca doar unul a fost desigilat. Returul celorlalte produse se accepta doar daca sunt sigilate. Daca au fost desigilate mai mult de unul de acelasi fel, ne rezervam dreptul de a diminua contravaloarea fiecaruia dintre ele cu pana la 20%. Aceasta diminuare se face cu scopul repunerii la vanzare ca produs desigilat.

             Aceste dispozitii se aplica conf. O.U.G 34/2014, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta.

 

                Descrierea si returnarea produselor

    Aspirator-unghii.ro  depune toate eforturile pentru ca informatiile prezentate pe website sa fie cat se poate de precise. Cu toate acestea, aspirator-unghii.ro nu garanteaza ca descrierile produselor sau a altor tipuri de materiale care au legatura cu acestea sunt precise, complete, curente sau fara erori. Daca un produs oferit de aspirator-unghii.ro  este diferit fata de descrierea aferenta acestuia de pe website, il puteti returna respectand prevederile Politicii de returnare a produselor a website-ului si in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

 

Dispozitii generale aplicabile returului produselor

    In cazul in care intelegeti sa valorificati acest drept, aveti obligatia de a returna produsele intr-o stare care sa permita repunerea lor in vanzare (nedeteriorat, cu accesoriile aferente, prospecte, in starea in care a fost livrat , cu mostrele si gratuitatile livrate odata cu produsul  etc), in termen de 14 zile calendaristice de la data la care Cumparatorul intra in posesia fizica a produselor.

 

                Produsele exceptate de la exercitarea dreptului legal de retragere

    Consumatorul nu poate returna produsele achizitionate:

- produsele care au fost personalizate;

- produsele care nu mai pot fi reutilizate din motive de igiena sau protectie a sanatatii (de exemplu: produsele de ingrijire, care au fost desigilate etc).

 

Returnarea coletului prin curier

    Cumparatorul sau destinatarul Comenzii, care doreste sa-si exercite dreptul de retragere, returnand produsul prin curier, trebuie sa trimita coletul cu confirmare de primire la Paun Costel PFA, adresa - Bd. Voluntari , nr. 43, oras Voluntari, jud Ilfov, CP 077191